I nesuđeni američki predsjednik napravio seks-snimku?

[picapp align=”left” wrap=”true” link=”term=john+edwards+senator&iid=1483688″ src=”6/1/9/2/Democratic_Presidential_Candidates_47b4.jpg?adImageId=9660496&imageId=1483688″ width=”234″ height=”162″ /]

Izgleda da nijedan seksualni skandal u posljednje vrijeme ne može doći bez spominjanja nekakvih audio ili video-snimki kojim su dokumentirane nečasne rabote. Tome nije uspjela izbjeći ni priča koja je ispočetka izgledala predobra da bi bila istinita – vanbračna afera Johna Edwardsa, bivšeg američkog senatora, potpredsjedničkog kandidata i jednog od najozbilljnijih aspiranata za fotelju u kojoj danas sjedi Barack Obama.

Edwards, koji je zahvaljujući svojom telegeničnom pojavom i populističkom brigom za siromašne bio jednom od najvećih zvijezda Demokratske stranke, danas uživa politički status ekvivalentan radioaktivnom otpadu. Razlog su, dakako, njegove “slobodne aktivnosti” s Rielle Hunter, snimateljicom video-filmova za njegovu kampanju, a koje su koincidirale ne samo s predsjedničkom kampanjom 2008. godine, nego i s teškom bolešću njegove popularne supruge, najbliže suradnice i financijerke Liz Edwards. Priča o vanbračnom djetetu, koju je u jesen 2007.  godine provalio tabloid National Enquirer, a koji nijedan “ozbiljan” medij mjesecima nije htio objaviti, pretvorila se u skandal par excellance kada je Edwards, koji je mjesecima odbijao bilo kakve insinuacije, uhvaćen kako izlazi iz Hunteričine sobe.

Edwardsu su trebali mjeseci da se suoči sa istinom, odnosno tek je nedavno priznao da je on uistinu otac Riellinog djeteta, a implicitno je potvrdio da su njegovi najbliži suradnici u nastojanju da zataškaju cijelu priču mjesecima obmanjivali američku javnost. Od Edwardsa se prije nekoliko dana rastavila supruga, a sada mu i najodaniji sljedbenici okreću leđa. Među njima je i Andrew Young, kome će u subotu izaći knjiga “Politician” u kojoj iznosi najprljavije detalje cijele priče. Jedan od njih, dakako, govori i o tome da je došao u posjed snimke koja sadrži seksualnu aktivnost Edwardsa i “nepoznate plavuše”.

Gdje ima dima ima i vatre, a to je potvrdila sama Rielle Hunter isposlovavši na sudu privremenu mjeru kojom od Younga traži da joj preda fotografije i video snimke koje su, po riječima njenih odvjetnika, “privatne i osobne naravi”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)