ACORN-ov bauk uhapšen zbog prisluškivanja senatorice

[picapp align=”left” wrap=”true” link=”term=James+O%27Keefe&iid=6871358″ src=”1/8/b/9/Andrew_Breitbart_Reveals_6370.jpg?adImageId=9520929&imageId=6871358″ width=”234″ height=”320″ /]

James O’Keefe je mladi nezavisni filmaš desničarske orijentacije koji je postao velikom zvijezdom zahvaljujući seriji “gerilskih” filmova u kojima je, lažno se predstavljajući kao svodnik u društvu svoje prijateljice, lažne prostitutke Hannah Giles, razotkrio korupciju u uredima ljevičarske nevladine organizacije ACORN. Filmovi, koje je krišom snimio i na kojima su ACORN-ovi djelatnici nudili financijsku pomoć za osnivanje bordela s dječjim prostitutkama, a koji su potom objavljeni, bacili su tu organizaciju na koljena i doveli do gašenja federalne pomoći.

No, kako stvari izgledaju, sada je i sam O’Keefe u velikoj nevolji jer je malo prekardašio sa svojim gerilskim metodama dovođenja političkih protivnika na tanak led. Barem se takav dojam može dobiti na temelju kaznene prijave koju je napravio FBI i koja tvrdi da je O’Keefe zajedno s trojicom prijatelja – uključujući sina federalnog tužitelja – pokušao ni manje ni više nego staviti prislušne uređaje u službeni telefon demokratske senatorice Mary Landrieu.

O’Keefeu, ako bude osuđen, prijeti deset godina zatvora i 250.000 dolara globe. ACORN je odmah preko glasnogovornika požurio objaviti kako hapšenje njegovog glavnog bauka dovodi O’Keefovu “vjerodostojnost u pitanje”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)