Skandal – novo poglavlje: ACORN ostao bez federalne pomoći

Predstavnički dom američkog Kongresa je upravo s 375 glasa “za” i 75 “protiv” odlučio da ACORN, ljevičarska nevladina udruga specijalizirana za pomoć siromašnima u rješavanju stambenog pitanja, ali i registracije glasača, prestane primati financijsku pomoć federalne vlade. Ta odluka slijedi nakon što je Senat s 83 glasa “za” i 7 glasova “protiv” donio istu odluku, odnosno nakon što se nekoliko dana “kuhao” skandal izazvan emitiranjem video-snimaka koje su skrivenom kamerom u uredima te organizacije napravili aktivisti/novinari James O’Keefe i Hannah Giles, glumeći svodnika i prostitutku zainteresirane za primanje federalne pomoći kako bi otvorili bordel s maloljetnim prostitutkama iz Salvadora.

U međuvremenu je objavljena još jedna snimka, napravljena prije mjesec dana u San Diegu, u kojoj “dinamični dvojac” posjećuje ured ACORN-a te upoznaje djelatnika spremnog da “preko svojih veza u tužilaštvu” pomogne prijevozu cura iz Tijuane preko granice, a usput se zanima i za cjenik usluga mlade dame.

(drugi dio)

Ovakav je, rezultat, inače, bio za očekivati s obzirom da je Demokratska stranka ozbiljno zabrinuta zbog kolapsa podrške Obami u anketi, kao i očiglednog nezadovoljstva prijedlogom zdravstvene reforme, zbog čega su mnogi kongresnici i senatori koji sljedeće godine idu na izbore prisiljeni maksimalno se distancirati od svega što smrdi na ekstremnu ljevicu i korupcijski skandal.

Ispočetka je izgledalo malo nategnuto, ali mislim da smo dobili aferu Watergate, odnosno Boba Woodwarda i Carla Bernsteina našeg doba.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)