Holivudske Marije Antoanete

Kada se spominju svjetski celebrityji i njihovi verbalni “biseri”, obično se u vidu imaju instant reality zvjezdice, neobrazovani white trash, bahati nasljednici ili farmakološkim putem uzrokovani patološki slučajevi. Otprilike nešto kao Paris Hilton, Britney Spears, Lindsay Lohan ili njihovi hrvatski ekvivalenti, poput prosječnog sudionika “Farme”.

Međutim, kao što je dobri stari Einstein rekao, ljudska glupost je uz svemir jedina stvar koja nema granicu. Ona će pogoditi svakoga, bez obzira na spol, starost, rasu, vjeru, fizički izgled i – last but not least – razinu obrazovanja.

Najnoviji primjer daje Natalie Portman, koja je barem donedavno uživala reputaciju “drukčije” holivudske glumice, s obzirom da je u djetinjstvu započetu karijeru privremeno prekinula radi studija na Harvardu kojeg je okrunila s diplomom psihologije i nekoliko objavljenih stručnih radova. Portman bi se mogla nazvati intelektualkom.

Ali, glupost je i nju pogodila, ako je suditi po nedavnoj izjavi kojom daje do znanja kako za nju globalna recesija i nije tako loša stvar. Naime, Portmanova drži kako je recesija “uzbudljivo vrijeme”, odnosno da će naglo siromašenje, rezanje plaća i gubitak posla mnogima omogućiti da konačno “pogledaju u sebe i otkriju što stvarno žele”.

Koliko je ovo vrijeme uzbudljivo, odnosno što sama Portmanova želi, otkrilo se par dana kasnije kada je objavljeno kako je 28-godišnja glumica u Los Angelesu kupila 3 milijuna dolara vrijedan luksuzni zamak sagrađen 1930-ih.

Netko će reći kako je u pitanju sjajan poslovan potez, odnosno korištenje povoljne situacije na tržištu nekretnina. Ali spretnost u rješavanju stambenog pitanja ne može sprati gorak okus spoznaje da je i jedna Natalie Portman isto onako udaljena od stvarnog svijeta i problema koji tište obične male ljude u “uzbudljivim” vremenima kao i tipične holivudske Marije Antoanete.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.