RETRO-RECENZIJA: Vrisak u noći (Night Scream, 1997)

uloge: Candace Cameron Bure, Teri Garr, Dennis Arndt, Bobby Hosea,
 Gillian Barber, Caspar Van Dien
 scenografija: David Fischer
 kostimografija: Jori Woodman
 fotografija: Paul Maibaum
 montaza: Michael Bowen
 glazba: Garry Schyman
 scenarij: Eugenia Bostwick-Singer, Raymond Singer & Gary Tieche (po
 romanu Roberta Spechta)
 režija: Noel Nosseck
 proizvodnja: Hallmark, SAD, 1997.
 distribucija: Niko
 trajanje: 120'

Prije godinu dana Steveston, gradić u državi Oregon, potresao je tragičan događaj – mlada Laura Ordwell ubijena je od strane svog dečka koji je poslije toga presudio sam sebi. Bolne uspomene žitelja ponovno će probuditi Drew (Bure), djevojka iz San Francisca koja iz neobjašnjivih razloga odlučuje doputovati u Steveston. Tamo svi primjećuju kako je Drew izgledom nevjerojatno slična ubijenoj djevojci, a da stvar bude još zanimljivija, Drew svako malo pada u trans i otkriva razne detalje zločina. Julie Ordwell (Garr), majka ubijene djevojke, uvjerena je kako je Drew zaposjeo duh njene ubijene kćeri, no njen suprug Ray (Arndt) ne dijeli njen entuzijazam. Šerif R.J. Turnage (Hosea), pak, smatra kako je slučaj zaključen i traži od Drew da napusti grad, ali Drew ostaje, uvjerena kako mora riješiti misterij.

Vrisak u noći je rutinerski televizijski trilerčić tvrtke Hallmark, koji će nostalgično raspoložene gledatelje podsjetiti na Twin Peaks. Na žalost, iza ovog projekta ne stoji kreativni tim Marka Frosta i Davida Lyncha, i cijeli se film svodi na uglavnom neproduhovljen krimi-zaplet kojega, doduše, krasi par uistinu neočekivanih obrata. No, nizak budžet te prilično usporen ritam će vrlo brzo izazvati zijevanje. Glumačka ekipa je solidna, a medju njom pogotovo treba istaći simpatičnu debeljucu Candace Cameron Bure (koje je nekoć bila dječja zvijezda humorističke serije Puna kuća) koja se krvavo bori s mediokritetskim replikama. No, njeni napori ipak nisu dovoljni da Vrisak u noći zasluzi nešto više od prolazne ocjene.

OCJENA: 3/10

NAPOMENA: Ovo je moja recenzija originalno objavljena u Usenet grupi hr.rec.film 1. veljače 2002. Ovdje objavljena verzija sadrži sitnije korekcije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)