Vulkan natjerao norveškog premijera da državu vodi iPadom

[picapp align=”left” wrap=”true” link=”term=Stoltenberg&iid=1632272″ src=”b/7/6/b/Bill_Gates_World_9dd5.jpg?adImageId=12499067&imageId=1632272″ width=”234″ height=”156″ /]

Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane. Ta bi se izreka mogla mirne duše ovih dana primijeniti na Stevea Jobsa i Apple nakon što se ispostavilo da ono što predstavlja veliku nesreću za cijeli jedan kontinent predstavlja sjajnu poslovnu priliku za njegovu tvrtku.

Naime, kaos u zračnom prometu koji izaziva vulkan Eyjafjallajoekull je doveo do nekih izvanrednih, a samim time i neugodnih situacija i za neke VIP-ove kojima su transatlantska zračna putovanja banalna svakodnevnica. Među njih spada i norveški premijer Jens Stoltenberg koga je erupcija vulkana zatekla u New Yorku te natjerala da kao ozebli sunce čeka da se nebo iznad Evrope rašćisti kako bi se mogao vratiti kući. Srećom po Stoltenberga i Norvešku, vikinška nacija ipak nije paralizirana i to prije svega zahvaljujući najnovijem Jobsovom gadgetu. Kako izvještava New York Daily News, Stoltenberg bez ikakvih problema vodi redovne državne poslove na njujorškom aerodromu koristeći svoj iPad.

Koliko će kriza trajati ovisi prije svega o tome koliko će dugo trajati erupcija. Članak u New York Timesu sugerira da na to pitanje današnja znanost – za razliku od pitanja kolika će biti prosječna temperatura Zemlje za 100 godina ako se potpišu nekakvi sporazumi – nema odgovora.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)