Sezona gašenja serija

Početak proljeća je najtraumatičnije doba godine za mnoge holivudske TV-producente ali i “fanovski nabrijane” gledatelje, s obzirom da se upravo tada u uredima šefova studija donose teške odluke o tome hoće li ili neće biti snimanja novih sezona popularnih TV-serija. Blog pod nazivom spoilertv.com je, kako bi pomogao fanovima u snalaženju u ovim teškim vremenima, je sastavio tablicu TV-serija kojima najviše ili najmanje prijeti prekid snimanja.

Ako je suditi po tablici, najsigurnijima se doimaju “uobičajeni sumnjivci”, tj. serije za koje se već zna da predstavljaju najprodavanije i najpopularnije američke TV-proizvode – House, Kućanice, Uvod u anatomiju i NCIS; nova sezona je, pak, potvređene za Dextera. Na dnu liste za gašenje su Izgubljeni, ali se pretpostavlja da će ova sezona biti posljednja zato što je tako unaprijed bio planirao J.J. Abrams bez obzira na gledanost.

Serije kojima se ozbiljno sprema mrtvački lijes jesu Zakon brojeva i Zaboravljeni slučaj (pri čemu će potonje teško predstavljati iznenađenje dobrim poznavateljima programa RTL Televizije). Među serijama čija je sudbina neizvjesna jesu Heroji (čije posljednje sezone nakon izvrsnog početka smatraju razočaranjem) i Zakon i red: Odjel za žrtve.

Fanovima SF-serija će vjerojatno biti drago što se među serijama koje su izborile novu sezonu nalazi i Stargate Universe. S druge strane će biti manje oduševljeni prekidom snimanja Dollhousea, čime je Joss Whedon pao za nekoliko stupnjeva u holivudskom hranidbenom lancu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *