Hearts of Iron: Treća (ne)sreća

Bacio sam oko na najnoviji broj Buga i tamo se uobičajenom pregledu igara godine našlo mjesta i najuspješnije naslove iz žanra strategije. Na prvom mjestu je Empire: Total War, a za vratom mu dašću Anno 1404 i Hearts of Iron III. Uvrštavanje potonje je obrazloženo sljedećim riječima:

Uspješnost Paradoxovih igara se mjeri brojem nastavaka – Hearts of Iron, zahtjevna strategija o Drugom svjetskom ratu, došla je do trećeg nastavka; znači da je dobra (LOL).

Na temelju svojih iskustava sa sva tri nastavka Hearts of Iron, mogao bih reći kako osjećam poprilično razumijevanje prema polu-ironičnom tonu ovog članka. Paradox doista zna raditi dobre igre, ali ih publika obično dobije tek negdje oko trećeg patcha. I s HOI 3 je bio sličan slučaj. U svojoj prvoj, vanila verziji, HOI je bio gotovo neigriv zbog nevjerojatne sporosti. To objašnjava zašto je sve donedavno na njihovom službenom forumu bilo relativno malo  AAR-ova (detaljnih opisa odigranih partija), kao i da se nije pojavilo ni previše modova. S verzijom 1.3. stvari već počinju sjedati na svoje mjesto, te ljubitelji epskih hard core strategija na temu drugog svjetskog rata mogu doći na svoje.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s