Bande u Rio de Janeiru srušile policijski helikopter

[picapp src=”1/6/4/d/Rio_De_Janeiro_7394.jpg?adImageId=6014746&imageId=1998690″ width=”234″ height=”156″ /]

Dva policajca su poginula kada je policijski helikopter u Rio de Janeiru srušen tijekom akcije u kojoj su vlasti pokušale zaustaviti obračun dvije narko-bande u faveli Morro di Massos na sjeveru grada. Policijski izvor, koji želi ostati anoniman, javlja kako je za vrijeme obračuna pilot pogođen metkom u nogu te izgubio nadzor nad letjelicom, koja se srušila. Pilot i jedan policajac su uspjeli pobjeći, dok su dvojica policajaca ostala zarobljena i najverojatnije izgorjela. Poslije je pronađen automobil s tri ustrijeljene osobe za koje se vjeruje da su članovi bande.

Brazilske vlasti mogu biti sretne što se ovaj događaja bez presedana u povijesti njihove države – a koji se može usporediti s “Padom crnog jastreba” u krvavim građanskim ratom poharanoj Somaliji – zbio nakon što je Rio de Janeiro uspio osigurati domaćinstvo Olimpijskih igara 2016. godine.

Mene baš zanima koja će od lokalnih organizacija – među koje spada Comando Vermelho i Amigos dos Amigos – preuzeti odgovornost za taj pothvat.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s