Dječak za koga su mislili da leti

[picapp src=”e/0/5/9/Tethered_Balloon_Ride_b0ba.jpg?adImageId=5721665&imageId=6295354″ width=”234″ height=”156″ /]

Falcon Heene, 6-godišnji dječak čiji je nestanak i navodni ulazak u balon njegovih roditelja danas izazvao medijsku histeriju, pronađen je živ i zdrav u garaži Heenejevih.

Drama je započela kada su Falconova braća javila šerifu okruga Larimer u američkoj državi Colorado kako se odvezao konopac kojim je za zemlju bio usidren balon od helija koga su Heenejevi držali na svom imanju u gradu Fort Collins, te kako vjeruju da je Falcon u gondoli.

Ono što je uslijedilo jest jedna od najspektakularnijih akcija spašavanja u kojoj se, između ostalih, uključila i Nacionalna garda, te zbog koje su neko vrijeme bili zatvoreni lokalni aerodromi.

Balon je identificiran i praćen sve do trenutka kada se srušio. Na mjestu događaja, na užas spasilačkih ekipa, nije pronađeno dijete.

Da nešto u cijeloj priči nije u redu, neki američki blogeri su počeli sumnjati kada se ispostavilo da su Heenijevi dva puta nastupili u reality showu “Wife Swap”, čiji je koncept gledateljima hrvatskog RTL-a poznat kao “Mijenjam ženu”. Otac Richard Heene i supruga Mayumi su opisani kao “lovci na oluje” i ekscentrični izumitelji koji pokušavaju komunicirati s vanzemaljcima; Richardova sklonost da svoju djecu iz prve ruke upoznaje sa svojim pokusima nauštrb njihove sigurnosti je sablaznila njegovu konzervativnu zamjensku ženu Karen Martel.

Sumnje da je u pitanju bila patka odnosno bizarni nesporazum su se srećom pokazale opravdanima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)