Objavljene prve fotografije argentinske femme fatale

U sjeni vijesti o smrti Farah Fawcett i Michaela Jacksona se odvijala još jedna drama, a Google bilježio milijune klikova korisnika nestrpljivih da dobiju odgovor na jedno pitanje – tko je fatalna Argentinka koja će, po svemu sudeći, guvernera Južne Karoline koštati političke karijere, odnosno, što je daleko važnije, kako izgleda?

Odgovor na prvo pitanje je bilo relativno lako pronaći, ali je on samo postavio niz novih pitanja vezanih uz Marka Sanforda i njegovo bizarno ponašanje. Žena radi koje je napustio svoje radno mjesto da bi krišom odletio u Buenos Aires je Maria Belen Chapur (prema nekim izvorima Maria Belen Shapur), 43-godišnja brokerica zaposlena u argentinskoj poljoprivrednoj korporaciji Bunge y Born. Izvori su otkrili kako ima dva sina (jednog odraslog), te da osim španjolskog, tečno govori engleski, portugalski i kineski. Opisivana je kao “strastvena i lijepa crnka”.

Nakon toga se postavilo pitanje da li izgled gospođe Chapur uistinu sugerira fatalnu ljepoticu radi koje bi netko ostavio suprugu-milijunašicu i na spektakularan način razbio svaki komadić svoje političke karijere? Odgovor je stigao u obliku ovih slika. Moram priznati da mi je prva asocijacija bila da me dotična dama podsjeća na Anu Karić.

Ono što cijeli slučaj čini tragičnim jest to što u pitanju nije tipično “šaranje” nalik na ono koje je prakticirao Kennedy nego je siroti Sanford – barem ako je suditi po inkriminirajućim E-mailovima – u fatalnu Mariju bio zaljubljen do ušiju, i to godinama. Da stvar bude tragičnija, nazvavši je “dobrom prijateljicom” na pres-konferenciji, Sanford je dao naslutiti da je još ludo voli i da je se ne želi odreći čak i kada bi njenim opisom kao “kobne zavodnice” dobio nekakvu šansu da spasi svoju karijeru i brak.

Sanford, koji je u svoje vrijeme razapinjao Clintona zbog afere Lewinsky, će teško preživjeti cijeli slučaj, iako je njegova iskrenost – tako iznenađujuća za američke političare – čak izazvala sažaljenje kod dugogodišnjih suparnika. Problem nije u preljubu nego u tome što je zbog njega dozvolio da pet dana jednostavno “nestane” s radnog mjesta, ostavivši praznu guvernersku stolicu i ne rekavši nikome gdje se nalazi. Ankete tako govore kako čak 50 posto građana Južne Karoline traži njegovu ostavku.

Clintona, pak, cijela ova priča najvjerojatnije zabavlja. Da ironija bude veća, samo nekoliko dana prije izbijanja afere, bivši predsjednik je došao u Argentinu promovirati svoju zakladu te je, nakon protokolarnih susreta zajedno sa svojom pratnjom uživao u noćnom životu Buenos Airesa koji uključuje i umjetnički nastup bivše natjecateljice argentinskog Big Brothera po imenu Andrea Rincon. Za umjetničku točku je bivši predsjednik navodno iskesao nekih 1000 dolara, a sve to u trenutku kada mu je supruga u Washingtonu ležala sa slomljenim laktom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *