Još jedna djevojčica i još jedan čamac

Nizozemci su još jednom potvrdili svoju sklonost prema liberalizmu, odnosno da načelo “živi i pusti živjeti” primjenjuju tamo gdje se drugi narodi i države ustručavaju. Nizozemski sud je danas posebnim rješenjem dao dozvolu Lauri Dekker, 14-godišnjoj nizozemskoj jedriličarki da sjedne za kormilo 11,5 m duge jedrilice i krene na put oko svijeta nastojeći postati najmlađa pomorka kojoj je to ikada uspjelo.

Dekker, čiji su put privremeno zaustavili službenici agencije za zaštitu djece, uspjela je nagovoriti sud kako je potpuno spremna za putovanje i iskušenja koje je tamo čekaju. Tako je naučila prvu pomoć, sama sebi vidati rane, vježbala tehnike kojima se otklanjaju posljedice neredovitog sna i slično; također je uvjerila sud da će, uz pomoć roditelja, završiti redovnu školu putem dopisnog tečaja.

Slično kao i Abby Sunderland, i ovaj pothvat će izazvati kontroverze dežurnih dušobrižnika i kritike roditelja koje smatraju neodgovornim zato što joj namjeravaju ispuniti prilično rizičnu i skupu želju. Naravno, za vjerovati je kako će mediji ovu priču, s obzirom da će po planu trajati dvije godine, zaboraviti osim ako se, naravno, nešto u međuvremenu ne dogodi, kao što je bio slučaj s Abby Sunderland.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s