Mladost, ludost, glupost i Not So Sweet Seventeen

Mario Lavandeira, američki celebrity bloger poznat po umjetničkom imenu i isto tako nazvanom blogu Perez Hilton, trenutno se nalazi u velikim nevoljama, barem ako je vjerovati onome što tvrde američki mediji. Dotični je, naime, u nedjelju na svom Twitter profilu objavio fotografije pop-zvijezde Miley Cyrus kako izlazi iz automobila, ali pri tome ne nosi donje rublje, pruživši tako svima zainteresiranima uvid u vlastite genitalije.

Cyrus nije ni prva ni posljednja starleta kojoj se tako nešto dogodilo, ali je za Lavandeiru/Hiltona problem u tome što joj trenutno fali nekoliko mjeseci do 18. rođendana. To, dakle, znači da je po kalifornijskim i američkim federalnim zakonima objava fotografije predstavljala kazneno djelo distribuiranja dječje pornografije za koje “Kraljicu svih medija” – kako Lavendeira/Hilton sebi voli tepati – može dopasti između 17 i 36 godina zatvora plus 100.000 dolara globe.

Ako se to dogodi, teško da će itko proliti previše suza za Hiltonom, koga smatraju jednom od najiritantnijih i najomraženijih osoba na svjetskoj celebrity sceni i čije je nedavno premlaćivanje od strane will.i.ama u mnogim krugovima dočekano kao praznik. Međutim, postavlja se pitanje ne samo da li je takva sudbina opravdana, nego da li je Hilton uistinu najveći krivac za ovu aferu.

Naime, do cijelog cirkusa vjerojatno ne bi došlo da Miley Cyrus u određenom trenutku nije došla do zaključka kako je baš cool hodati na javnom mjestu bez donjeg rublja. I to sve nakon niza ranijih situacija kada je izazivala mini-skandale “nepriličnim” scenskim nastupcima (striptiz-ples na motki kao dio koreografije i sl.).

Ironija u svemu ovome jest da bi Hilton ili bilo tko drugi, da je sačekao samo nekoliko mjeseci, bez problema mogao distribuirati mnogo “paprenije” snimke a da nitko ne postavi glupa pitanja. Osim možda dežurnih dušebrižnika koji svako malo dižu moralnu paniku protiv pedofilije, ali im, izgleda, nimalo ne smeta hiperseksualizacija maloljetnika u popularnoj kulturi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)