16-godišnja Amerikanka nestala prilikom pokušaja da oplovi svijet

Abby Sunderland, 16-godišnja Amerikanka koja je pokušavala sama u jedrilici oploviti svijet, postala je predmetom međunarodne potrage nakon što je s njenim plovilom u Indijskom oceanu izgubljen svaki kontakt. Akcija spašavanja je pokrenuta s Madagaskara danas ujutro, a u njoj sudjeluju spasilačke službe iz Australije i s otoka Reuniona, francuskog prekomorskog posjeda u Indijskom oceanu.  Situacija trenutno ne izgleda dobro jer se Sunderland u vrijeme svog nestanka nalazila stotinama milja od najbližeg kopna, odnosno 400 milja od najbližeg broda koji bi joj mogao priteći u pomoć.

Abby Sunderland, koja se jedriličarstvom bavila od 13. godine, nastojala je ponoviti pothvat svog starijeg brata Zaca koji je prošle godine u dobi od 17 godina uspio oploviti svijet.

Naravno, za očekivati je da će cijeli slučaj izazvati navalu armije dušobrižnika koji će zahtijevati da se roditelji nesretne Abby zatvore zbog ugrožavanja njenog života, ako ne i ubojstva iz nehata. A, zapravo, što su to roditelji loše učinili u cijeloj priči, osim što su uložili velike količine novca i truda da svom djetetu san pretvore u stvarnost?

Abigailina majka je, prije nego što joj kćer nestala, na te kritike rekla kako se “slaže da bi moglo doći do tragedije”, ali da se tragedije i događaju kada se 16-godišnje kćeri s prijateljima u autu vraćaju sa zabave.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.