Buduća Prva dama – novovalna femme fatale u toplesu ?

Sve donedavno je malo tko znao tko je to Gail Huff osim gledatelja bostonske TV-stanice WCVB-TV gdje dotična radi kao terenska novinarka. Taj se broj nije povećao vjerojatno ni nakon što joj se kći Ayla Brown uspjela probiti u polufinale Američkog idola. 47-godišnja novinarka se, pak, više ne može potužiti na anonimnost nakon što joj je suprug prije par dana napravio politički potres postavši republikanski senator u tradicionalno demokratskom Massachusettsom. Suprug joj je postao instant politička zvijezda kome su već sada počeli proricati budućnost u Bijeloj kući, a popularnosti su mu pridonijele i goluždrave snimke iz mladosti.

Sada se, pak, otkrilo – odnosno nacionalni i globalni mediji su otkrili – kako se i Gail Huff u mladosti bavila sličnim aktivnostima kao i njen muž. Zasluge za to pripadaju izvjesnom Dagneyu Fignusu, relativno anonimnom new wave glazbeniku (koji u ovom trenutku ima službeni website, ali ne i članak na Wikipediji) koji je 1984. godine napravio pjesmu po imenu Girl with a Curious Hand (“Djevojka s radoznalom rukom”).

Iste je godine snimljen i video-spot u kome naslovnu ulogu tumači tada 22-godišnja Gail Huff. U mnogo čemu taj je spot tipičan za 1980-e, odnosno doba kada su mladi i nadobudni rokeri pokušavali naklonost publike steći više vizualnim, a manje audio-sadržajem. Tome je u ovom slučaju veliki doprinos dala buduća Prva dama SAD, tumačeći femme fatale čiji kostimi i pokreti odaju freudovske aluzije sa suptilnošću buldožera. To se posebno ističe u kadru gdje njena “radoznala ruka” istisne mlaz iz tube s kremom za sunčanje. Najviše će, pak, zanimanja izazvati kadar gdje se protagonistica skida i u toplesu iz čamca skače u more. (Na žalost mnogih, ta je scena u skladu s cenzorskim standardima 1980-ih, tako da je striptiz sniman s leđa.)

Možemo samo pretpostaviti kakav efekt neke snimke koje se danas vrte na nekim “vrućim” web-stranicama imati na nečije političke karijere za 20 ili 30 godina.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)