Bruckheimer ekranizira video-igru Shattered Union

Jerryja Bruckheimera se povezuje s mnogim stvarima – gomilom eksplozija, videospotovskom montažom, bijesnim automobilima, spektakularnom vojnom tehnologijom i uz to pripadajućim macho likovima – ali to dosada nije bio slučaj s video-igrama. Bruckheimerovo oklijevanje da se upusti u pustolovinu zvanu ekranizacija video-igre je razumljiv, s obzirom da su, uz poneki časni izuzetak (Resident Evil), najpopularnije video-igre na velikom ekranu obično završavale kao holivudski ekvivalent stajskog gnojiva. Međutim, Variety piše kako je Bruckheimer prijeći i taj Rubikon, odnosno dokazati kako će uspjeti u onome što je Uweu Bollu donijelo zao glas.

Shattered Union, koji će biti predmet Bruckheimerovog filma, pripada žanru koji baš i nije tako privlačan filmašima – taktička igra na poteze. Ono što je Bruckheimera privuklo projektu je, pak, glavna ideja, odnosno svijet u kome se odigrava igra – ustavna kriza u SAD, koja dovodi do raspada na šest zakrvljenih država od kojih će svaka, naravno oružjem, pokušati ponovno u jedan komad sastaviti najmoćniju državu na svijetu. Igra bi stoga trebala sadržavati upravo sve ono što Bruckheimer voli servirati u svojim filmovima, plus mahanje američkom zastavom, koje u doba Obame – barem tako rezoniraju u Hollywoodu – nije toliko iritantno za strane gledatelje nego u slučaju njegovog prethodnika. Scenarij bi, pak, trebao pisati J. M. Straczynski, poznat kao autor popularne TV-serije “Babylon 5”.

Ono što bi Bruckheimeru moglo pomioći jest to da Shattered Union baš i nije bio pretjerano uspješna igra, odnosno da nije dobio previše dobre recenzije. Nije stvoren ni neki preveliko snažni fandom koji bi dizao dreku koja se redovno diže čim se Uwe Boll dohvati posla. A tu je i dobro staro holivudsko pravilo prema kome Hollywood redovno od dobrih knjiga radi loše filmove, odnosno da je vjerojatnije da će dobar film biti temeljen na lošem književnom ili nekom drugom predlošku. Zašto bi s video-igrama bilo drukčije?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)