Carly Simone svoju slavnu pjesmu posvetila Davidu Geffenu?

Čini se da je razriješena  jedna od najvećih misterija u povijesti popularne kulture 20. stoljeća – tko je “tašti” muškarac kojega je pjevačica Carly Simon ovjekovječila kao “junaka” svoje popularne pjesme “You’re So Vain”. U njoj se tajanstveni muškarac opisuje kao tako “tašt” da misli da je pjesma posvećena njemu.

Pjesma je bila veliki hit 1972. i 1973. godine, a otada je predmet brojnih špekulacija o tome tko je njen junak. Često su se spominjala imena muškaraca s kojima se Simon u to vrijeme družila – Mick Jagger, Cat Stevens, Kris Kristofersson, te, kao najzgledniji kandidat, notorni ženskar i holivudska superzvijezda Warren Beatty.

Simon je sve vrijeme tvrdila da je kao inspiraciju za pjesma poslužila ne jedna, nego više osoba.

Sun, međutim, tvrdi da je uspio identificirati tajanstvenog muškarca u liku Davida Geffena, muzičkog producenta, inače homoseksualca, koji je Simonovoj bio početkom 1970-ih bio poslodavac u diskografskoj kući “Elektra”.

Sunovi novinari su do tog zaključka došli otkrivši kako Simon na novoj verziji pjesme, koja bi se uskoro trebala pojaviti na albumu Never Been Gone, izgovara Geffenovo ime natraške. Iskreno sumnjam da će takve tehnike, kojima se otkrivao satanistički sadržaj u heavy metal pjesmama 1980-ih, razuvjeriti skeptike.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)