Prostitutka kao moralna vertikala

[picapp align=”left” wrap=”true” link=”term=Tiger+Woods+Elin+Nordegren&iid=2453865″ src=”0/d/7/1/2006_Ryder_Cup_af03.jpg?adImageId=8109559&imageId=2453865″ width=”234″ height=”312″ /]

Radar Online javlja kako je Tigera Woodsa, najpoznatijeg golfera na svijetu i jednu od najvećih sportskih zvijezda današnjice, napustila supruga Elin Nordregen. Teško da će ta vijest ikome biti iznenađenje, nakon drame koja je započela 27. studenog kada se Woods sa svojim terencem doživio bizarnu prometnu nesreću u blizini svog doma koga je pokušao napustiti u, kako svjedoci tvrde, ne baš najboljem stanju. Drama je dobila novu dimenziju kada su tabloidi ozljede koje je Woods zadobio te večeri pripisane Elin, s kojom je u braku od 2003. godine i s kojom ima sina i kći. Woods je te navode implicitno potvrdio nejasnim priopćenjem za javnost koje je sugeriralo bračnu nevjeru. Nakon toga su vrijedni američki tabloidi iščeprkali čak sedam Woodsovih ljubavnica, od kojih je svaka marljivo čuvala fotografije, E-mailove i SMS-poruke s kompromitirajućim sadržajem kako bi ih kasnije prodala medijima koji su gladni za prljavštinom.

I tako ono što je donedavno bila prekrasna bajka o budistu crnačko-orijentalno-indijanskog porijekla koji razbija posljedne rasne barijere postavši najveća zvijezda bjelačkog sporta sada postaje tragedija, pogotovo za one koji su još gajili nekakve iluzije da u današnjoj ciničnoj celebrity kulturi postoje ličnosti koje nekome mogu biti moralni uzori.

A možda takvih moralnih uzora ima, iako ne tamo gdje ih obično ne možemo očekivati.  Jedno od njih bi mogao biti nitko durgi do Ashley Dupre, 22-godišnja nadobudna pjevačica koja je za život zarađivala kao eskort-dama, a slavu steklu otkrićem da je njen klijent bio nitko drugi do Eliot Spitzer, tadašnji demokratski guverner države New York, koji je nakon afere morao podnijeti ostavku.

Dupre je našla za shodno  komentirati slučaj Woods, te je napisala SMS redakciji New York Posta u kome tvrdi:

“Imate sve te cure koje primaju darove, novac, putovanja od Woodsa u zamjenu za seks, iako znaju da je oženjen. A sada jedva čekaju da sve ispričaju tabloidima kako bi zaradili još novaca. A ja sam bila kurva? Ja sam barem držala usta zatvorena.”

Iako se Dupre često navodi kao “žena koja je srušila guvernera”, tvrdnja kako je, za razliku od Woodsovog harema, bila diskretna odgovaraju istini. Spitzer je razotkriven isključivo zahvaljujući antikorupcijskoj istrazi FBI, čiji su se agenti zanimali zašto guverner podiže tolike količine gotovog novca sa svog računa prilikom službenih putovanja. Dupre alias “Kristen” nije imala pojma da je njen tadašnji “klijent br. 9” bio jedan od najvažnijih političara u SAD.

Dupre, koja je “Postu” izjavila da se iskreno nada kako će se Woods pomiritiu sa suprugom, u cijelom ovoj priči ima pravo. Njoj se može zamjeriti ne baš najpromišljeniji izbor karijere, ali ne i profesionalnost u obavljanju tog posla. Banalna činjenica da se netko drži određenih etičkih vrijednosti u svojoj karijeri je današnjem svijetu dovoljna da ta osoba postane moralnom vertikalom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)